מיסים בישראל בהשוואה לעולם
כולנו מקטרים שהמיסים בארץ גבוהים, שיוקר המחייה פה הוא בשמיים ושמס הכנסה "שותה" לנו חצי מהמשכורת. האם באמת מיסים בישראל בהשוואה לעולם הם גבוהים יותר? האם באמת כדאי לחיות במקום אחר ששם המיסים לא נוגסים בצורה כל כך משמעותי מההכנסה של האדם? בואו ננסה לראות האם מיסי מדינת ישראל בהשוואה למדינות העולם הם אכן כאלו "שהם אוכלים את יושביה"?
סוגים שונים של מיסים בישראל בהשוואה לעולם
אם נסתכל על מיסים בישראל בהשוואה לעולם, נראה שתושבי ישראל משלמים שיעור גבוה של מס על ההכנסה שלהם. זאת על פי גורמים בכירים במשק הישראלי, בעיקר במגזר הפרטי. שיעור מס גבוה פוגע בכל שכבות האוכלוסייה, גם בעשירון העליון ובמעמד הביניים. המס בישראל גבוה בשלוש עשיריות האחוז מאחוז המס הנהוג בארצות השותפות בארגון ה – OECD. מול שיעור המס הגבוה על ההכנסה לנפש, מס המוטל החברות, המכונה מס חברות, ירד משיעור של 36% לשיעור של 25%. כך יוצא שהחברות הגדולות במשק עם הכנסות גבוהות משלמות פחות מהאזרחים על המיסים במדינת ישראל בהשוואה לחברות ואזרחים בעולם.
ישראל בחברה טובה
יש עוד מדינות שהמיסים שלהם גבוהים בדומה למדינת ישראל. אם נסתכל על מיסים בעולם בהשוואה למיסים בישראל נמצא כי אירלנד היא בעלת שיעור מס הכנסה גבוה שעומד על שיעור של ארבעים ושמונה אחוז בדומה למדינת ישראל. אם נסתכל על עוד מיסים בישראל בהשוואה לעולם שבפינלנד המס על ההכנסה גבוה עוד יותר בישראל והוא עומד על ארבעים ותשע אחוז. בריטניה, יפן, בלגיה ואוסטריה עומדת כבר על חמישים אחוז מס הכנסה לנפש. הולנד ודנמרק כבר עוברות את שיעור החמישים אחוז ועומדות על שיעור של חמישים ושתיים אחוז. שבדיה הקרירה מקפיאה את אזרחיה עם שיעור מס גבוה של חמישים ושש אחוז ואי המקום הפסטורלי בעולם, ארובה באיים הקריביים עומד על שיעור מס גבוה במיוחד שמתקרב לחמישים ותשע אחוז.
איפה נשלם פחות מס?
אם אתה מיואש משיעור המס הגבוהים אלו הם המדינות בהם תשלם שיעורי מס נמוכים: בבולגריה תשלם מס בשיעור עשרה אחוזים על כל הכנסה, במצרים וברשות הפלסטינית תשלם עשרים אחוז מס ובלבנון תשלים עשרים וחמש אחוז. אבל יש לנו הרגשה שאתה לא תעבור דירה לארצות אלו.